Programma Open Coffee XL

Tweemaal per jaar is de Open Coffee Alphen een Open Coffee Alphen XL. Tijdens deze bijeenkomsten kan men van 10.00 – 10:45 en van 11:00-11:45 uur gratis workshops volgen. (inloop vanaf 8:45 uur)

In 2 rondes verzorgen 6 sprekers een workshop/presentatie van maximaal 45 minuten. Na een pitch van de sprekers kun je op dat moment je keuze maken.
De eerste ronde 10:00 uur:

Zakelijk vloggen voor ondernemers
door Jeanette Borger van JustVideo

Vloggen is een uitstekende manier om bekend te worden in je branche. Korte video’s dragen bij aan je positie als expert. En je doelgroep leert je kennen en je creëert vertrouwen. Vlog-filmpjes zijn snel en gemakkelijk te maken. Direct na mijn workshop kan je beginnen, want ik vertel je:

  • Wat heb je nodig om te beginnen (techniek)
  • Welke vlogs je doelgroep raken (inhoud en vorm)
  • Hoe je ontspannen en professioneel kan presenteren (tips en tricks)

Jeanette Borger heeft jarenlang ervaring in de filmwereld en het bedrijfsleven. Met justvideo.nl helpt ze andere ondernemers met een effectieve videomarketing. In haar bedrijf JustVideo.nl, die bestaat sinds 2014, is zij een adviseur, regisseur en producer.

Dé winstgevende manier van boekhouden
door Amanda Rogaar

Waar het in het ondernemerschap werkelijk om gaat: winst maken. En ik kan je daarbij helpen, zonder verstand te hebben van marketing.

Wil jij als resultaat “altijd winst maken”?
Wil je altijd voldoende geld op de rekening hebben?
Voldoende geld hebben om belastingen te betalen?
Nooit meer wakker liggen van je boekhouding?
Inzicht in de financiën hebben?
En daardoor keuzes kunnen maken?
En als klap op de vuurpijl: voortaan met vertrouwen en plezier de financiën gaan stroomlijnen?

Tijdens deze workshop leer je een unieke methode kennen. Ook doe ik een belofte: je krijgt 1 tip en als je die vanaf de workshop implementeert in je boekhouding, ga je direct winst maken.

Je kind weer lekker in zijn vel
door Margot Swart en Sandra van Rooij

Je onderneming kan je soms wat zorgen geven, maar je kinderen des te meer. Je hoofd bij je onderneming houden, is dan niet altijd even makkelijk. Er kunnen heel veel zaken spelen, waardoor je kind even niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Als ouder is het soms lastig om je kind dan de juiste handvaten te bieden. Door te praten wil jij erachter komen, wat je kind dwarszit. Maar een kind wil vaak niet praten.

De coaches van Lerende Jeugd praten weinig en komen toch tot goede resultaten. Dat komt onder andere omdat ze werken met paarden coaching en psychosociaal hulphonden. Tijdens de workshop laat Lerend Jeugd je, in de aanwezigheid van een psychosociaal Hulphond, kennis maken met deze vernieuwende vorm van training/coaching. 

Lerende Jeugd is een samenwerking tussen Anni Westerduin, Sandra van Rooij (VR-coaching) en Margot Swart (CoHond). 

 

De Tweede Ronde 11:00 uur

 

Grip op je knip
door Petrine van Olst van Credifit

In de workshop ‘Grip op je knip’ leer ik je hoe je grip houdt op je geld. Na het volgen van mijn workshop weet je hoe je inzicht kunt krijgen in de geldstromen binnen je onderneming. Je weet hierdoor op tijd of je wel of niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen en je eventueel nog kunt bijsturen. Dit geeft rust en ruimte waardoor je je als ondernemer volledig op je business kunt focussen!

Petrine van Olst traint en coacht ondernemers met het grip krijgen op hun financiën. Door inzicht te hebben in de financiën weet je als ondernemer of je goed bezig bent, of dat je je koers moet wijzigen. Iedere ondernemer is verplicht een administratie te voeren en aangifte te doen bij de belastingdienst. Dit wordt vaak na afloop van het boekjaar verzorgd door de boekhouder of accountant. Het is echter van groot belang dat je als ondernemer zelf weet hoe je ervoor staat. Hoe gezond is je onderneming eigenlijk? Kun je je leveranciers allemaal betalen? Kun je gaan investeren? Moet je van rechtsvorm wijzigen? Kun je je belasting wel betalen? Dit zijn slechts een aantal van de onderwerpen die behandeld worden in de trainingen van Credifit.

Hoe je je verdiende geld voor je kunt laten werken
door Helene van Dijk van Alethos

We leren op school hoe we moeten werken , liefst in een vaste baan. Als zzp’er verkies je al een ander pad. Echter op het gebied van geld volg je waarschijnlijk nog steeds de lessen die je op school leerde ‘geldbeheer iets is voor banken’. Leg jij ook het geld waarvoor je zo hard hebt gewerkt neer bij je bank? En wat levert je dat op?

Helene van Dijk gaat laten zien dat je bij het zelf beheren van je geld meer kan verdienen dan de professional. Ze legt uit dat handelen en beleggen op de beurs ook met lage risico’s gepaard kan gaan. Zo kun je op elke maand een constante flow van geld generen. Wat ook je doelen zijn, er is altijd een strategie die aan jouw doelen beantwoordt.

Helene van Dijk is een ervaren manager uit het bedrijfsleven. Zij wil haar kennis en vooral haar ervaringen delen met anderen en heeft besloten om zelfstandig als Alethos verder te gaan. Sinds 2014 is zij zich gaan verdiepen in de wereld van het (stock) traden op de Amerikaanse beurs. Omdat Helene een unieke combinatie heeft van trader, NLP-coach en CC-trainer kan zij goede aandacht geven aan de psychologische aspecten van het handelen op de beurs. Cursisten leren niet alleen strategieën en hoe zij deze moeten toepassen, maar ook welk traderprofiel zij hebben en hoe ze daarmee moeten omgaan.

Het Principe van Karakter en Identiteit
door Ricardo Kok

Succesvolle ondernemers hebben bepaalde principes in het leven begrepen waardoor zij het leven, de samenleving en hun bedrijf succesvol maken.
Ricardo Kok heeft 17 belangrijke principes voor succes ontdekt. Een van deze principes is ‘Het Principe van Karakter en Identiteit’. Dit principe is essentieel voor een succesvol bedrijf.

Tijdens deze workshop zal Ricardo u meenemen in de drie essentiële componenten van uw karakter en identiteit, omdat uw bedrijf / onderneming niet alleen uw talenten of vaardigheden moet weerspiegelen, maar ook wie u als persoon bent.
Leerdoelen:
– Hoe u authentiek en succesvol kunt ondernemen.
– Wat uw Unique Selling Point en Bedrijfsmissie is.
– Wat voor collega’s, medewerkers of partners essentieel voor u zijn, om te groeien als bedrijf.

 

Meld je je nog even aan? >>